Olen aina ollut avoin ihminen. Mielestäni ihmiselle on tärkeää uskaltaa puhua omista asioistaan. Useasti moneen ongelmaan pelkkä puhuminen jo antaa ratkaisun.

Kun viitisen vuotta sitten tulin äidiksi oli elämä alkuun ihanaa. Haaveet pitkistä yhteisistä lomista perheenä, lasten kasvun seuraaminen ja niiden pienien arkisten asioiden jakaminen valtasi mieleni. Haaveilin aina omasta isosta perheestä, ja sen sainkin.

Pian huomasin, ettei vanhemmuuden, ja varsinkinkaan äitiyden, raskaudesta ja epämiellyttävyydestä saanut puhua. Sinä olit nyt siinä sitä lastasi varten. Pidin aina asiat sisälläni ja ulospäin hymyilin ja vakuuttelin muille kuinka ihanaa on olla kotona lasten kanssa. Oli vaikka mitä tekemistä, neuvolassa juoksemista, vaippojen vaihtoa, ensihymyn todistamista...

Mutta pikkuhiljaa sisälläni alkoi kalvava tunne siitä ettei tämä maailma olekaan niin tasa-arvoinen kuin annetaan ymmärtää. Toivoin pitkään, että mieheni voisi pitää isyysvapaansa ja meillä olisi mahdollista tehdä hauskoja reissuja perheenä, tai vaan olla. Ensin en puhunut tästäkään ääneen. Olisihan joku voinut kuvitella, että minä en jaksa olla lasten kanssa. Kuinka huono äiti olisin sitten?

Vuosien varrella tukahdutin omat tuntemukseni lähes täysin. Kelle voisin puhua siitä, etten jaksa olla kotona? Että en nauti täysipäiväisestä äitiysvapaasta? Että haluan jakaa tätä vastuuta lapsista enemmän mieheni, lasteni isän kanssa?

Kun näistä asioista ei saa puhua ääneen ilman huonon äidin leimaa, päätin perustaa oman henkilökohtaisen blogini jossa tilittelen elämääni äitiyden ja vanhemmuuden kautta, eli kaikesta mistä välitän. Blogin nimi "kaikki mistä välitän" oli helppo valinta. Miksi jauhaisin asiasta josta en välittäisi. Ja toisaalta, "ääkkösten" puuttuessa, blogin nimi on "kaikki mista valitan". Hieman itseironiaa tai jotain.

En aio blogissani julkaista kuvia, joista perheeni tai minut tunnistaa enkä paljastaa liian yksityiskohtaisia asioita elämästäni, jottei minua tai perhettäni tunnistettaisi.

Toivon blogini auttavani edes yhtä äiti joka kamppailee samanlaisten tunteiden ja ajatusten kanssa kuin minä.

Mutta muista, näistä asioista ei saa puhua ääneen...

/Kaikki mistä välitän