Julki-imetys. Aina varma mielipiteiden jakaja. 

Olen imettänyt elämästäni kohta noin neljä vuotta. Ensimmäisen kanssa olin alussa hämilläni ja mielelläni käytin tavaratalojen ja ostoskeskuksien imetyshuoneita (lue: vaipanvaihtohuoneita). Kun imetys alkoi sujumaan tein sitä siellä missä lapsella oli nälkä. Aina kuitenkin niin, etten tissejäni koko kansalle esitellyt, kuitenkaan ilman mitään peittäviä harsoja tai liinoja. 

Kerran eräässä ostoskeskuksessa ennen kauppojen aukeamista tavallisena arkiaamuna istahdin vauvani kanssa syrjään imettämään. Kauppakeskuksen vartija lähestyi minua ja kertoi että heillä on myös huone jossa voisin imettää. Kiitin ja totesin, etten tahdo istua siellä koska siellä haisee kakka, samassa pienessä noin 5 neliön tilassa kun hoidettiin vaipanvaihdot.

Jokin aika sitten lapseton (naispuolinen) kaverini päivitti statustaan Facebookissa hämmästellen metrossa kohtaamaansa äitiä, joka oli ryhtynyt imettämään vauvaansa siinä metrossa. Kaverini kummasteli ja jopa paheksui sitä ja ihmetteli miksi äiti ei voinut odottaa pysäkille pääsyä tai jäädä seuraavalla pysäkillä pois ja imettää lapsensa siellä. Voitte kuvitella sitä kommenttien määrää. Loppujen lopuksi taisi ystäväni ymmärtää, että jopa tuolla äitiys"lomalla" olevalla voi olla kiire omaan määränpäähänsä ja asemalle jääminen ei onnistu. Ja tärkeintä, miksi sitä ei saisi imettää julkisella paikalla? Lapsella on nälkä, sen on saatava ruokaa. Valittavana on lapsen muita häiritsevä huuto tai tissi suuhun. Kumman itse valitsisit? Ei kenenkään ole pakko katsoa ja useimmiten äidit hoitavat syöttämisen siististi. Se häiritsee vain niitä, jotka antavat sen häiritä.

imetys_aitiys_668x375-normal.jpg

Kuva lainattu täältä

Tänä aamuna näin Aamulehden artikkelista kuinka Tanskassa äidit ovat nousseet "barrikaadeille" julki-imetyksen takia. Toivottavasti emme lähde tässä asiassa kaksinaismoraalin tielle. 

/Kaikki mistä välitän